سودپرک چیست؟
سود پرك، ماده اي سفيد رنگ، جامد، كاغذي شكل و بسيار سبك با فرمول شيميايي NaOH است. اين تركيب شيميايي بدون بو و مزه بوده و در تماس مستقيم با رطوبت هوا بي اثر خواهد شد. اين ماده كاربردهاي فراواني در صنايع مختلف داشته و يكي از مهمترين و اصلي ترين ماده اوليه در توليد خمير كاغذ در صنعت توليد كاغذ، مقوا و پالپ به شمار مي آيد. درجه خلوص بالا و ميزان پايين فلزات سنگين، دو فاكتور بسيار مهم در افزايش كيفيت اين محصول بوده و اهميت قابل توجهي براي خريداران خواهد داشت.
فرايندهاي توليد سود پرك
سود پرك و يا همان سود سوز آور به دو شكل سود مايع و سود جامد توليد شده و به بازار مصرف عرضه مي گردد. نخستين مرحله در توليد سود سوزآور، تهيه سود مايع است كه با استفاده از سه روش اصلي، فرايند ممبران(غشايي)، روش ديافراگم و يا روش مركوري(جيوه اي) توليد خواهد شد. پيش از پرداختن به مراحل مختلف توليد سود مايع، بايد خاطر نشان نمود كه پايه و اساس كلي توليد سود كاستيك در تمامي روش ها بر اساس هيدروليز آب و نمك انجام گرفته و يك فرايند چند محصولي به شمار مي آيد. در اين فرايند، محلول سديم كلريد يا اصطلاحاً آب و نمك به دنبال واكنش الكتروليز، به كلر، عنصر هيدروژن و سديم هيدروكسيد تجزيه شده و ساير مراحل پس از آن انجام خواهد شد.
متاسفانه جيوه و كلر دو تركيب سمي آزاد شده در طي توليد سود مايع بوده كه اثرات زيان آور و آسيب زايي بر محيط زيست و سلامتي انسانها خواهند داشت، از اين رو متدها و روش هاي نوين با استفاده از تكنولوژي هاي روز دنيا در فرآيندهاي امروزي توليد سود سوز آور، به دنبال حذف اين دو تركيب و از بين بردن اثرات زيان بار آن ها هستند.
فرآيند توليد سود مايع به روش ممبران (غشايي)
توليد سود مايع به روش ممبران يكي از روش هاي دوستدار محيط زيست با استفاده از تكنولوژي هاي نوين جهاني بوده و در آن استفاده از غشا، جايگزين ديافراگم شده است. در اين روش، احتياج به فرآيند نمك زدايي وجود نداشته و سود سوزآور به دست آمده داراي ميزان بسيار كمي نمك و درصد خلوص بسيار بالايي است. كيفيت بالاي سود مايع توليد شده در روش ممبران، بر اساس خاصيت انتخابي غشا رخ داده و تنها يون هاي سديم اجازه عبور به سمت كاتد را خواهند داشت. بيشتر كارخانجات معتبر و صاحب نام داخلي در زمينه توليد سود سوز آور، از روش ممبران استفاده نموده و با عرضه محصولات با كيفيت با درصد خلوص بالا، رضايت مندي مشتريان را از آن خود نموده اند.
توليد سود مايع به روش ديافراگم
در اين روش مقدار بسيار زيادي نمك توليد شده و وظيفه ديافراگم مورد استفاده در اين فرآيند، جداسازي نمك ايجاد شده و افزايش درجه خلوص در سود كاستيك است. يكي از ويژگيهاي اصلي تهيه سود مايع به روش ديافراگم، توليد كلر،هيدروژن و سود كاستيك به طور همزمان است.
توليد سود پرك جامد
مرحله نهايي توليد سود سوزآور، تبديل سود مايع به سود جامد است كه با استفاده از فرايند غليظ سازي و تبخير انجام گرفته و در ابتدا سود مايع ۵۰ درصد توليد شده به خطوط تغليظ كارخانه انتقال يافته و پس از گذراندن مراحل و كنترل هاي كيفي و نظارت دقيق، به سود پرك جامد با درجه خلوص ۹۸ تا ۹۹ درصد تبديل و پس از بسته بندي هاي مناسب به بازار مصرف عرضه مي گردد.
تركيبات شيميايي جانبي توليد شده از سود مايع
آب ژاول و يا همان هيپوكلريت سديم، گاز كلر، اسيد كلريدريك، منو كلريد اسيد استيك و پركلرين از جمله تركيبات شيميايي جانبي توليد شده در طي فرآيند توليد سود مايع بوده و در تهيه بسياري از تركيبات شيميايي ديگر، شوينده ها، سفيد كننده ها، جرم گيرها، ضد عفوني كننده هاي سبزيجات و ميوه جات و محصولات ضد عفوني كننده بر پايه كلر مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
ويژگي هاي فيزيكي و شيميايي سود پرك
سود سوزآور، كاستيك سودا، سود كاستيك، سديم هيدروكسيد و سود جامد، اسامي هستند كه به يك تركيب شيميايي سفيد رنگ، سبك، پودري شكل و بدون بو با نام تجاري سود پرك اطلاق مي گردند. اين تركيب شيميايي، به دنبال الكتروليز محلول سديم كلريد يا همان آب و نمك توليد شده و در صنايع مختلف مورد استفاده قرار خواهد گرفت. سود كاستيك به شكل تكه هاي خرد شده كاغذ تهيه گرديده و جهت پيشگيري از واكنش با رطوبت موجود در هواي آزاد، در بسته بندي هاي محكم و كيسه هاي دو جداره در اختيار مصرف كنندگان قرار داده مي شود. اين تركيب پر كاربرد شيميايي، داراي قابليت انحلال در آب بوده و به عنوان چرب گير صنعتي در توليد بسياري از محصولات مورد استفاده قرار مي گيرد. به شكل كلي سود سوزآور در بيشتر كارخانجات داخلي با وزن مولكولي ۴۰۰۰گرم بر مول، نقطه ذوب ۱۳۹۰ درجه سانتيگراد و چگالي ۲.۱۳ توليد شده و غير قابل انحلال در الكل و تركيبات گليسرولي مختلف است.
اهميت بسته بندي سود پرك
يكي از ويژگي هاي بسيار مهم و قابل توجه سود سوز آور، قابليت تركيب اين ماده شيميايي با رطوبت موجود در هواي آزاد و از دست رفتن ماهيت شيميايي و ساختار فيزيكي آن است. سود كاستيك در مواجهه با رطوبت هوا، كاملاً بي اثر شده و به يك تركيب عاري از ويژگي هاي شيميايي مبدل خواهد شد. از اينرو نحوه بسته بندي اين محصول جهت پيشگيري از واكنش با رطوبت هواي محيط اهميت بسيار زيادي داشته و در بيشتر كارخانجات توليد كننده مورد توجه قرار گرفته است. به شكل كلي بسته بندي سود پرك در انواع كيسه هاي دو جداره و يا لمينت دار، پالت، شرينگ و يا جامبوبگ انجام گرفته و دوخت كيسه هاي لمينت دار به شكل كاملا اصولي و استاندارد انجام خواهد شد.
ويژگي كيسه هاي بسته بندي سود پرك
استحكام و غير قابل نفوذ بودن كيسه هاي مورد استفاده در بسته بندي سود كاستيك، از مهم ترين فاكتورهاي كيفيتي در كارخانجات مختلف بوده و مانع از رسيدن رطوبت و هواي آزاد به اين محصول و ايجاد كلوخه هاي به هم چسبيده سود پرك خواهد شد. يكي ديگر از اصول بسيار مهم و ضروري در بسته بندي سود سوز آور، توجه به نخ مورد استفاده جهت دوخت كيسه هاي سديم هيدروكسيد بوده كه در بهترين حالت از جنس پلي استر تهيه مي شوند. نخ هاي پلي استر از دوام و قدرت ماندگاري بسيار بالايي برخوردار بوده و به مرور زمان بر خلاف نخ هاي معمولي دچار پارگي و خوردگي نخواهند شد.
بندي هاي كيسه هاي سود پرك به شكل ۲۵ كيلوگرمي و جمبوبگ هايي به شكل ۴۰ كيسه ۲۵ كيلوگرمي در اختيار مصرف كنندگان قرار داده مي شوند.
مصارف و كاربردهاي مختلف سود پرك
صنايع غذايي و خوراكي
از جمله كاربردهاي اصلي و بسيار مهم سود پرك، استفاده در صنايع غذايي و توليد محصولاتي مانند نوشابه هاي گازدار ،شكلات، انواع خوراكي هاي تهيه شده با كاكائو، انواع مختلف سس هاي صنعتي، صنعت گسترده كنسرو سازي و كاربرد به عنوان ماده تلخي زدا در توليد زيتون كنسروي است. توليد قند و شكر، روغن هاي خوراكي و استفاده در صنايع لبنيات پاستوريزه و استرليزه از ديگر مصارف سود پرك در صنعت غذايي كشور است.
صنايع آرايشي و بهداشتي
يكي ديگر از موارد بسيار مهم كاربرد سود پرك در صنايع آرايشي و بهداشتي است. سود سوزآور به دليل داشتن ويژگي بسيار مهم چربي زدايي، خنثي كنندگي محيط هاي اسيدي و تنظيم ph، از مهمترين تركيبات موثر در توليد مواد شوينده مانند شامپو و صابون ها به شمار مي آيد.
صنعت توليد كاغذ و پالپ
قديمي ترين و اصلي ترين موارد كاربرد سديم هيدروكسيد، جداسازي بافت سلولزي از چوب و توليد خمير جهت تهيه كاغذ، مقوا و پالپ است.
صنايع پتروشيمي
از سود سوزآور به عنوان چربي گير نفت خام و ساير محصولات وابسته به پتروشيمي و جاذب سولفيد و كربن دي اكسيد از محصولات توليد شده در صنعت پتروشيمي استفاده شده و اين فرايند يكي از كاربردهاي اصلي سديم هيدروكسيد به شمار مي آيد.
صنعت نساجي و پارچه سازي، توليد محصولات ضدعفوني كننده بر پايه كلر و هيپوكلريت سديم، صنايع نظامي، توليد چرم از سطح پوست هاي حيواني، توليد قطعات مختلف خودرو و باتري اتومبيل، صنعت پلاستيك سازي، توليد پنبه، صنايع دارويي و توليد الكل و صنعت توليد، آبكاري و گالوانيزاسيون فلزات از مهمترين مصارف و كاربردهاي سود سوزآور و يا سديم هيدروكسيد در صنايع مختلف است.
رعايت موارد ايمني در هنگام كار با سود پرك
توصيه مي شود در هنگام كار با سود كاستيك از قرار دادن اين ماده شيميايي بدون پوشش در هواي آزاد اجتناب نموده و از بي اثر شدن آن پيشگيري نماييد.
سود پرك در تماس با پوست بدون حفاظ بدن، داراي اثر خورندگي و نفوذ به لايههاي زيرين پوست بوده و توصيه ميشود در هنگام كار با اين ماده شيميايي حتماً از دستكش و يا پوشش هاي مناسب صورت استفاده نموده از تماس مستقيم سود با چشمان خود اجتناب نماييد.
در صورت برخورداري از مشكلات تنفسي مانند آسم و نفس تنگي حتماً از ماسك استفاده نموده و در فاصله نزديك از استشمام اين ماده اجتناب نماييد.
آناليز و كنترل كيفي سود پرك
اطلاعات مربوط به كيفيت محصول، بررسي هاي آزمايشگاهي، درجه خلوص و ميزان ناخالصي هاي موجود در اين تركيب شيميايي، تحت عنوان جدول آناليز سود پرك به شكل فايل قابل دانلود در سايت كارخانجات توليد كننده و يا به شكل شناسنامه محصول ارائه شده در اختيار مشتريان قرار خواهد گرفت.
كارخانجات توليد كننده سود پرك
كاربرد و مصارف گسترده سود سوزآور در صنايع مختلف و افزايش تقاضا در بازار مصرف اين تركيب شيميايي منجر به توليد سالانه چندين هزار تن از اين محصول در كارخانجات معتبر داخلي به روشهاي ديافراگمي و ممبراني شده و علاوه بر تامين نيازهاي بازار داخلي، پاسخگوي حجم وسيعي از صادرات به كشورهاي مختلف خاورميانه و كشورهاي اروپايي نيز خواهد بود.
كارخانه پترو گوهر پارس از جمله كارخانجات معتبر در زمينه توليد حجم بسيار زيادي از انواع محصولات شيميايي از جمله سود سوز آور است. توليد اين محصول در كارخانه پترو گوهر پارس، مطابق با الگوها و استانداردهاي بين المللي انجام گرفته و يكي از برندهاي شناخته شده و پرطرفدار سديم هيدروكسيد در بازار صنايع مختلف است.
كارخانه توليد كننده سود پرك بندر امام واقع در ماهشهر از كارخانجات معتبر در زمينه توليد اين محصول بوده و با استفاده از محوريت رضايت مداري و كسب اعتماد مشتريان توانسته است به صادرات موفق سود پرك به كشورهاي مختلف نائل آيد.
سود پرك آراكس شيمي، سود پرك تابش شيمي پويا، سود پرك سيناد، سود پرك صوفيان شيمي، سود پرك فراشيمي شيراز، سود پرك كلران و سود پرك پترو كاسپين سپهراز معتبر ترين برند هاي توليد كننده سود پرك در داخل كشور هستند و به خوبي توانسته اند نياز واردات اين محصول شيميايي را مرتفع نمايند. سود سوزآور توليد شده در تمامي كارخانجات نامبرده منطبق با اصول آناليز بين المللي با استفاده از مواد اوليه مرغوب، با درجه خلوص بالا و كمترين ميزان ناخالصي تهيه گرديده و در ميزان ها و بسته بندي هاي سفارشي نيز به مشتريان عرضه مي گردد.
فروش عمده و آنلاين محصولات سود پرك
امروزه با با توجه به گسترش فضاي مجازي و شبكه هاي اينترنتي، كسب و كارهاي جهاني رنگ و لعابي ديگر به خود گرفته و به شكل آنلاين و يا مجازي تغيير شكل يافته اند. عرضه اينترنتي محصولات مختلف از جمله سود پرك، محدوديتهاي مسافتي و نياز به مراجعات حضوري را برطرف نموده و امكان دسترسي به محصول مورد نظر را براي تمامي مصرف كنندگان در سراسر استان هاي كشور فراهم آورده است.
عمده فروشي آنلاين اي اس جي تريد (esgtrade)
يكي از شركت ها و مراكز پخش عمده و آنلاين سود پرك در برندهاي مختلف داخلي، عمده فروشي اينترنتي اي اس جي تريد در استان تهران است.
اين شركت توزيع كننده، تمامي برندهاي معتبر سود پرك موجود در بازار داخلي را به شكل عمده و آنلاين در اختيار خريداران قرار داده و داراي امن ترين سامانه پرداخت اينترنتي است. اين شركت عمده فروشي آنلاين با ارائه توضيحات فيزيكي و شيميايي سود پرك هر كارخانه و ارائه جدول آناليز اين محصول يك راهنماي جامع و كامل در اختيار خريداران قرارداده و سفارش ثبت شده مشتريان را در كوتاه ترين زمان، با بهترين اشكال حمل و نقلي با كمترين سود در اختيار آنها قرار خواهد داد.
منبع: